Sir Asia girls' High School

Toen de Taliban aan de macht kwam, werden alle meisjesscholen verboden, dus ook de Sir Asia. De Taliban was tegen onderwijs voor vrouwen, en vele meisjesscholen zijn vernietigd en/of verbrand in die tijd. Meisjes mochten in die periode absoluut niet naar school. In één oogopslag was de Sir Asia school verdwenen, alle moeite om hem op te bouwen was voor niets geweest.

In 2001 kwam er een einde aan het Taliban regime. De Sir Asia school bestond niet meer. De school werd later echter weer geopend en begon met 800 leerlingen, maar in 2010 was dit aantal uitgegroeid tot 3500 leerlingen en 85 docenten.

Mahjube Herawi High School

Na het einde van het Taliban regime gingen de meisjes terug naar school, maar het gebouw was er niet meer. Ze kregen les in een tent die op de grond van de voormalige school stond. Later heeft de school met de hulp van de Minister van Onderwijs een nieuwe plek gekregen. In 2012 werd het nieuwe gebouw geopend.

In 2013 is Parwin tijdens haar bezoek aan Kabul langsgegaan bij deze school. Een bibliotheek en computerkamer waren er überhaupt niet. Parwin heeft toen foto’s gemaakt van de problemen die ze daar zag, in de hoop dat ze ooit deze school zou kunnen helpen.